info@molivi.gr +30 210 6801053
en espa
/ Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

/ Περιεχόμενα

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα www.molivi.gr!

Η ιστοσελίδα μας έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα την αντιμετώπιση με υπευθυνότητα των ζητημάτων σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε αυτήν την πολιτική, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας εκ μέρους μας.

1. Γενικά – Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Η ιστοσελίδα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.molivi.gr, στο εξής αναφερόμενη ως «Ιστοσελίδα» ή «εμείς», ανήκει στην Ελένη Φέσσα Βολίκα, Γραφίστα – Ατελιέ Γραφικών Τεχνών, η οποία εδρεύει στην οδό Ναυαρίνου 27, 152 32 Χαλάνδρι, εφεξής αναφερόμενη ως “Εταιρεία” με στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: +30 210 6801053

Email: info@molivi.gr

Στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών της, αλλά και για τη συμμόρφωσή της με τις νομικές της υποχρεώσεις, η Ιστοσελίδα συλλέγει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες της, οι οποίες ενδέχεται να οδηγούν στην άμεση ή έμμεση ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, κάποιες από τις πληροφορίες αυτές αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Εσείς, ως επισκέπτες, είστε “υποκείμενα δεδομένων” και εμείς, ως Ιστοσελίδα, είμαστε ο “υπεύθυνος επεξεργασίας” των δεδομένων σας.

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση των δεδομένων σας ή την άσκηση των δικαιωμάτων σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας.

2. Οι βασικές μας αρχές για την επεξεργασία των δεδομένων σας

Η Ιστοσελίδα δεσμεύεται να επεξεργάζεται τα δεδομένα σας με θεμιτό και διαφανή τρόπο, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) [κανονισμός (ΕΕ) 2016/679], τον Νόμο 4624/2019, τον Νόμο 3471/2006 και άλλα σχετικά νομικά κείμενα.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι:

– Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας μόνο για σκοπούς οι οποίοι είναι ρητοί, νόμιμοι και καθορισμένοι εξαρχής, ενώ δεν τα υποβάλλουμε σε περαιτέρω επεξεργασία με τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς (περιορισμός του σκοπού).

– Επεξεργαζόμαστε μόνο τα δεδομένα που είναι κατάλληλα, σχετικά και απαραίτητα για τους σκοπούς που θέτουμε για την επεξεργασία τους (ελαχιστοποίηση των δεδομένων).

– Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα δεδομένα σας να είναι ακριβή, παρέχοντάς σας, κατά περίπτωση, τη δυνατότητα διόρθωσης/διαγραφής.

– Διατηρούμε τα δεδομένα σας σε μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίησή σας μόνο για χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για τους σκοπούς που θέτουμε για την επεξεργασία τους (περιορισμός της περιόδου αποθήκευσης).

– Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των δεδομένων σας, προστατεύοντάς τα, μεταξύ άλλων, από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά.

Στο πλαίσιο της προστασίας των δεδομένων σας, η Εταιρεία εφαρμόζει μία σειρά από κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, υιοθετεί εσωτερικές πολιτικές ασφαλείας, εκπαιδεύει το προσωπικό της, το οποίο δεσμεύεται για την τήρηση εμπιστευτικότητας και απορρήτου, ενώ αξιοποιεί μία σειρά τεχνολογιών που διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων σας (π.χ. SSL certificate, κρυπτογράφηση, πιστοποιημένοι πάροχοι φιλοξενίας).

Τηρώντας αυστηρά τις αρχές της ασφάλειας πληροφοριών και της προστασίας δεδομένων, παρακολουθούμε τακτικά τα μέτρα ασφαλείας και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τα προσαρμόζουμε στις νέες βέλτιστες πρακτικές.

3. Ποιους τύπους προσωπικών δεδομένων σας επεξεργαζόμαστε και με ποιους όρους

Ως γενική αρχή, η Ιστοσελίδα μας επεξεργάζεται τα δεδομένα σας μόνο όταν τα παρέχετε οι ίδιοι με ενεργητικό τρόπο (π.χ. συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας ή αποστέλλοντάς μας ένα email).

Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό να ισχύσει για ορισμένα δεδομένα που συλλέγονται με τη βοήθεια αρχείων cookies (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies, δείτε το σκέλος της πολιτικής για τα cookies) και για ορισμένα δεδομένα, τα οποία συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψή σας.

Α. Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα

Λόγω της φύσης και του τρόπου λειτουργίας του διαδικτύου, αμέσως μόλις επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα, ο server (διακομιστής) μας καταγράφει τη διεύθυνση IP σας, η οποία συνιστά προσωπικό δεδομένο, ακόμα και αν δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με βάση το στοιχείο αυτό, καθώς και κάποιες ακόμα πληροφορίες, όπως η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψή σας, η σελίδα από την οποία προήλθε η επίσκεψή σας, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε.

Η νόμιμη βάση για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων σε ειδικά αρχεία (log files) είναι το έννομο συμφέρον μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, τη γνησιότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή διαβιβαζόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων «άρνησης υπηρεσίας»), αλλά και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τυχόν τεχνικά προβλήματα.

Η επεξεργασία αυτή είναι σύμφωνη με το σχετικό νομικό πλαίσιο, καθώς δεν περιλαμβάνει σοβαρούς κινδύνους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας, ενώ επιτρέπεται, σύμφωνα με τον GDPR και την εθνική νομοθεσία, η επεξεργασία αυτή να βασιστεί στο έννομο συμφέρον μας.

Β. Πληροφορίες που μας παρέχετε εσείς

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε στις εξής περιπτώσεις:

1. Επικοινωνία με την Εταιρεία μέσω email

Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε: α. Ονοματεπώνυμο, β. Διεύθυνση email

Σημαντική σημείωση: Στο μήνυμά σας προς την Ιστοσελίδα θα πρέπει να αναφέρετε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για το ζήτημα που σας ενδιαφέρει και να αποφεύγετε την αναφορά σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δικά σας ή τρίτων προσώπων.

Σκοπός: Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά στο πλαίσιο της εξυπηρέτησής σας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας, απαντώντας στο μήνυμά σας.

Νόμιμη Βάση: Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας παρέχετε στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας (άρθρο 6 παρ. 1στ ΓΚΠΔ), στην προκειμένη περίπτωση για να εξυπηρετούμε τα αιτήματά σας, να συντηρούμε και να βελτιώνουμε την επικοινωνία της Εταιρείας με τους επισκέπτες.

2. Επικοινωνία με την Εταιρεία μέσω email

Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε: Διεύθυνση email

Σκοπός: Χρησιμοποιούμε το email σας προκειμένου να σας αποστείλουμε ενημερώσεις σχετικά με νέα, προσφορές και άλλα ζητήματα που θεωρούμε ότι σας ενδιαφέρουν.

Νόμιμη Βάση: Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας παρέχετε με βάση τη συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παρ. 1α ΓΚΠΔ), την οποία έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή  και να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας. 

Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.

Σημαντική σημείωση: Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται σε όλες τις περιπτώσεις βαραίνει εκείνους που τα υποβάλλουν. Ενημερωθείτε σχετικά με τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων σας στο τμήμα της πολιτικής που αφορά στα δικαιώματά σας.

4. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας

Κατ’ αρχήν, πρόσβαση στα δεδομένα σας έχει το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο επεξεργάζεται τα δεδομένα σας με αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας, μόνο στο βαθμό και στο πλαίσιο των νόμιμων σκοπών για τους οποίους σας έχουμε ενημερώσει παραπάνω.

Προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες της, η Εταιρεία διαβιβάζει ορισμένα από τα δεδομένα σας σε συνεργαζόμενες εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές (εκτελούντες την επεξεργασία) επεξεργάζονται τα δεδομένα σας μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και μόνο για λογαριασμό και κατ’ εντολή της Ιστοσελίδας, με την εξαίρεση τυχόν έννομων υποχρεώσεων. Κατά τη διαβίβαση των δεδομένων σας, η Ιστοσελίδα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το βέλτιστο δυνατό επίπεδο ασφαλείας.

Οι εταιρείες αυτές μας παρέχουν: (α) υπηρεσίες για την παροχή ιστοφιλοξενίας (web hosting), (β) υπηρεσίες σχετικά με την παρουσία της ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο και την εμπορική της προώθηση.

Η αποστολή του ενημερωτικού δελτίου γίνεται μέσω του «MailChimp», μιας πλατφόρμας αποστολής ενημερωτικών δελτίων του παρόχου Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Δείτε αναλυτικά την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του Mailchimp.

5. Τι ισχύει για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)  

Facebook Page

Η Εταιρεία διατηρεί επίσημη σελίδα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook (https://www.facebook.com/molivi.gr), η οποία είναι συνδεδεμένη με την Ιστοσελίδα μέσω υπερσυνδέσμων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook προκειμένου να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας μέσω της επιλογής «στείλτε μήνυμα» ( send message).

Προκειμένου να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας, επεξεργαζόμαστε το όνομα χρήστη που έχετε στο Facebook καθώς και άλλες πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες μέσω του προφίλ σας (π.χ. διεύθυνση email). Η ίδια η αποστολή μηνύματος με σκοπό την μεταξύ μας επικοινωνία, συνεπάγεται την συγκατάθεσή σας στην ως άνω επεξεργασία των δεδομένων σας. Η πρόσβαση και η χρήση της σελίδας στο Facebook υπόκειται, πέραν των πολιτικών του ίδιου του Facebook, και στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να πατήσετε “ LIKE” στη σελίδα μας, αυτό συνεπάγεται ότι δίνετε τη συγκατάθεσή σας προκειμένου να βλέπετε τα νέα και τις προωθητικές ενέργειες (μέσω newsfeed) που πραγματοποιεί η Ιστοσελίδα μέσω της σελίδας της στο Facebook. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τέτοιες ενημερώσεις, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να πατήσετε την επιλογή « UNLIKE».

Υπεύθυνη για τη λειτουργία του Facebook στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την επεξεργασία των δεδομένων σας από το Facebook στους παρακάτω συνδέσμους:

https://el-gr.facebook.com/policy.php?CAT_VISITOR_SESSION=c7b73ebc78d1681ade25473632eae199

https://el-gr.facebook.com/business/GDPR

Instagram

Η Εταιρεία διατηρεί επίσημη σελίδα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Instagram (https://www.instagram.com/molividesignstudio/).

Μέσω της πλατφόρμας του Instagram έχετε τη δυνατότητα να ακολουθείτε το λογαριασμό της Εταιρείας και να σχολιάζετε στις δημοσιεύσεις της, παρέχοντας δεδομένα προς επεξεργασία στην πλατφόρμα.

Το Instagram, υπεύθυνη για τη λειτουργία του οποίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, διαθέτει δικές του πολιτικές για τα cookies και την προστασία δεδομένων, στις οποίες δεν ασκούμε κανέναν έλεγχο και δεν είμαστε σε θέση να επηρεάσουμε.

Γενικές πληροφορίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Εταιρεία, ως διαχειρίστρια σελίδας (page) μέσω της οποίας επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram) μπορεί να θεωρηθεί από κοινού υπεύθυνος της επεξεργασίας με τον αντίστοιχο πάροχο (Facebook, Instagram). Η σχέση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις πράξεις επεξεργασίας των δεδομένων του επισκέπτη μέσω της σελίδας (page), όπως για παράδειγμα η ένδειξη like σε μία δημοσίευση. Η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεση του επισκέπτη, όπως αναφέρεται αναλυτικά παραπάνω.

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια της επεξεργασίας των δεδομένων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως ενδεικτικά ο περιορισμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στη διαχείριση της κάθε σελίδας.

Η Εταιρεία ευθύνεται μόνο για τον τρόπο και τα μέσα επεξεργασίας των δεδομένων σας για τους σκοπούς που θέτει (επικοινωνία, ενημέρωση και προωθητικές ενέργειες) και στο βαθμό που ασκεί έλεγχο στα δεδομένα σας. Αντιθέτως, δεν φέρει καμία ευθύνη για τον τρόπο ή τα μέσα που η εκάστοτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζεται τα δεδομένα σας. Οι όροι χρήσης κάθε μέσου κοινωνικής δικτύωσης όπου υποβάλλονται τα σχόλιά σας εφαρμόζονται κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση σας προτρέπουμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο περιεχόμενο που αποστέλλετε προς τις σελίδες μας στα μέσα δικτύωσης, ιδιαιτέρως όταν παρέχετε προσωπικά δεδομένα δικά σας ή τρίτων, ενώ θα πρέπει να επιβεβαιώνετε ότι η σελίδα με την οποία επικοινωνείτε είναι πράγματι η επίσημη.

Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Eταιρεία ενθαρρύνει την υποβολή σχολίων εκ μέρους των χρηστών στις αναρτήσεις ή/και στις σελίδες που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο ενός ανοιχτού διαλόγου με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις.

Η Εταιρεία δεν έχει γενική υποχρέωση ελέγχου του περιεχομένου που υποβάλλεται από τους χρήστες των μέσων αυτών, ωστόσο καταβάλλει προσπάθειες για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς online περιβάλλοντος.

Ως εκ τούτου, οι διαχειριστές της Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν οποιοδήποτε είδος περιεχομένου κριθεί ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης του, όπως για παράδειγμα περιεχόμενο υβριστικό, χυδαίο, πορνογραφικό, απειλητικό, διαφημιστικό ή που παραβιάζει δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας ή περιέχει ψευδή δήλωση ως προς το πρόσωπο του χρήστη, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα αποκλεισμού των χρηστών που το υποβάλλουν.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι περιεχόμενο χρήστη που φιλοξενείται στις σελίδες της Εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας θίγει ή παραβιάζει με άλλο τρόπο τους όρους χρήσης μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με τους διαχειριστές.

6. Πού και για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας

Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο πληροφοριακό σύστημα της Ιστοσελίδας, το οποίο φιλοξενείται σε κέντρο δεδομένων που βρίσκεται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Σε κάθε περίπτωση, εφαρμόζονται πάντοτε κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέρα που απαιτούνται ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραβίασή τους.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται αποκλειστικά και μόνο για χρονικό διάστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για τον εκάστοτε σκοπό επεξεργασίας.

7. Ποιά είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα σας και πώς τα ασκείτε

Με βάση το σχετικό νομικό πλαίσιο (βλ. ιδίως άρθρα 12-22 GDPR) έχετε μία σειρά από δικαιώματα σε σχέση με την επεξεργασία των δεδομένων σας εκ μέρους της Ιστοσελίδας.

Συγκεκριμένα, έχετε το δικαίωμα:

1. Να υποβάλετε αίτημα στην Ιστοσελίδα για να ενημερωθείτε εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα και, αν ναι, ποιά είναι αυτά (δικαίωμα πρόσβασης),

2. Να ζητήσετε τη διόρθωσή τους ή τη συμπλήρωσή τους όταν αυτά είναι ελλιπή (δικαίωμα διόρθωσης),

3. Να ζητήσετε, υπό προϋποθέσεις, τη διαγραφή τους (δικαίωμα διαγραφής),

4. Να ζητήσετε, υπό προϋποθέσεις, τον περιορισμό της επεξεργασίας τους (δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας),

5. Να εναντιωθείτε, υπό προϋποθέσεις, στην επεξεργασία τους εκ μέρους μας (δικαίωμα εναντίωσης), ιδίως σε ό,τι αφορά στην επεξεργασία που αφορά στην εμπορική προώθηση (π.χ. αποστολή newsletter),

6. Να ζητήσετε τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο (δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων), εφόσον αυτό κριθεί τεχνικά εφικτό.

7. Σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων (data breach), η οποία ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας και εφόσον αυτή δεν εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στον GDPR και την εφαρμοστική εθνική νομοθεσία, η Ιστοσελίδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσει για την παραβίαση χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητας σας, πριν την άσκηση των δικαιωμάτων σας.

Κατ’ αρχήν η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται στο αίτημά σας άμεσα και το αργότερο εντός ενός (1) μηνός. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων, η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες. Σε κάθε περίπτωση, η Ιστοσελίδα θα σας ενημερώσει το συντομότερο και, σε κάθε περίπτωση εντός ενός (1) μηνός από την υποβολή του αιτήματός σας, για την εξέλιξη αυτού και για τον λόγο της ενδεχόμενης καθυστέρησης ικανοποίησής του.

Σε περίπτωση που τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ή υποβάλλονται με καταχρηστικό τρόπο, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Ιστοσελίδα μπορεί είτε να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, είτε να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημά σας.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η Ιστοσελίδα δεν συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, email: complaints@dpa.gr).

8. Υπερσύνδεσμοι (Hyperlinks) σε ιστοσελίδες τρίτων μερών 

Με τη βοήθεια κατάλληλων υπερσυνδέσμων εντός της Ιστοσελίδας παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των υπερσυνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των ιστοσελίδων που παρατίθενται με υπερσύνδεσμο.

Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων συνδέσμων στην εκάστοτε ιστοσελίδα λαμβάνει χώρα αποκλειστικά με δική σας ευθύνη και σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική προστασίας δεδομένων της κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτεστε.

9. Ανήλικοι

Η Ιστοσελίδα απευθύνει τις υπηρεσίες της αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών. Σε περίπτωση υποβολής δεδομένων στην Ιστοσελίδα τεκμαίρεται ότι ο επισκέπτης είναι άνω των 18 ετών ή, εφόσον είναι κάτω των 18 ετών, ότι έχει λάβει την απαραίτητη συγκατάθεση από τον έχοντα/τους έχοντες τη γονική μέριμνα και ότι θα παράσχει τα στοιχεία του/τους, εφόσον ζητηθεί από την Ιστοσελίδα.

Δεδομένου ότι δεν είναι τεχνικά εφικτό να ελέγξουμε με αποτελεσματικό τρόπο την ηλικία των επισκεπτών της Ιστοσελίδας, δεσμευόμαστε, σε περίπτωση που αναφερθεί η υποβολή προσωπικών στοιχείων που αφορούν σε ανηλίκους, να διαγράφουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες. Η διαγραφή αυτή ισχύει με την επιφύλαξη της ανάγκης τήρησης των στοιχείων σε περίπτωση θεμελίωσης, άσκησης ή υποστήριξης νομικών αξιώσεών μας ή την εκπλήρωση έννομης υποχρέωσης.

10. Cookies και συναφείς τεχνολογίες

Όπως οι περισσότερες ιστοσελίδες, έτσι και στην Ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου η περιήγησή σας να είναι άνετη και αποτελεσματική, καθώς και για να μας παρέχονται ορισμένες πληροφορίες σε σχέση με αυτή.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής του χρήστη. Τα cookies είναι μοναδικά για το κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser, π.χ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer κτλ) και περιέχουν πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Η παρούσα πολιτική καλύπτει και κάθε τεχνολογία η οποία αποθηκεύει ή έχει πρόσβασης σε πληροφορίες στις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, τεχνολογιών HTML5 local storage, Local Shared Objects and fingerprinting.

Η Ιστοσελίδα έχει αναπτυχθεί με το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου WordPress, το οποίο χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με εμάς και την πολιτική προστασία δεδομένων μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Α. Αυστηρώς απαραίτητα cookies

Τα cookies αυτά αφορούν στην αποθήκευση πληροφοριών ή την απόκτηση πρόσβασης σε ήδη αποθηκευµένες πληροφορίες στη συσκευή σας, με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια της διαβίβασης µίας επικοινωνίας µέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή, βαθμό που είναι απολύτως αναγκαίο για την παροχή υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας, την οποία έχετε ζητήσει ρητά.

Για τα cookies αυτά δεν σας παρέχεται η δυνατότητα να τα απορρίψετε, καθώς δεν θα ήταν εφικτή η παροχή υπηρεσιών εκ μέρους της Ιστοσελίδας.

Όνομα: wp-wpml_current_language

Πηγή: molivi.gr

Διάρκεια: Συνεδρίας

Τι κάνει / Σκοπός: Χρησιμοποιείται για να καθορίζσει σε ποια γλώσσα θα είναι διαθέσιμη η Ιστοσελίδα στο χρήστη.

Β. Cookies επιδόσεων

Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα, όπως για παράδειγμα, οι σελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα, η σελίδα από την οποία προήλθε η επίσκεψή σας και άλλα. Τα cookies αυτά συλλέγουν συγκεντρωτικές, στατιστικές πληροφορίες που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται με αποκλειστικό σκοπό την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση των επιδόσεων της Ιστοσελίδας.

Όνομα: _ga

Πηγή: Google

Διάρκεια: 2 χρόνια

Τι κάνει / Σκοπός: Συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα και η διάρκεια αποθήκευσής τους ορίζεται από την πολιτική χρήσης της Google. Τα συγκεκριμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες, όπως η ψευδωνυμοποιημένη διεύθυνση IP, ο αριθμός των επισκεπτών της Ιστοσελίδας, η προέλευση των επισκεπτών και οι σελίδες που επισκέφθηκαν. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες για να συντάσσουμε αναφορές που μας βοηθούν να βελτιώνουμε την Ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Google privacy policy

 

Όνομα: _gid

Πηγή: Google

Διάρκεια: 1 ημέρα

Τι κάνει / Σκοπός: Συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα και η διάρκεια αποθήκευσής τους ορίζεται από την πολιτική χρήσης της Google. Τα συγκεκριμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες, όπως η ψευδωνυμοποιημένη διεύθυνση IP, ο αριθμός των επισκεπτών της Ιστοσελίδας, η προέλευση των επισκεπτών και οι σελίδες που επισκέφθηκαν. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες για να συντάσσουμε αναφορές που μας βοηθούν να βελτιώνουμε την Ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Google privacy policy

 

Όνομα: _gat

Πηγή: Google

Διάρκεια: 1 ημέρα

Τι κάνει / Σκοπός: Χρησιμοποιείται από τη Google Analytics για να επιβραδύνει το ρυθμό αιτημάτων, περιορίζοντας τη συλλογή δεδομένων σε ιστοσελίδας υψηλής επισκεψιμότητας.

 

Όνομα: ads/ga-audiences

Πηγή: Google

Διάρκεια: Συνεδρία

Τι κάνει / Σκοπός: Χρησιμοποιείται από τα Google Adwords για να επαναπροσελκύσει χρήστες που είναι πιο πιθανό να ενδαιφέρονται για την Ιστοελίδα με βάση τη συμπεριφορά τους σε διάφορες ιστοσελίδες.

 

Πληροφορίες για την υπηρεσία Google Analytics

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Analytics για την καταγραφή της επισκεψιμότήτάς της. Η Google Analytics, η οποία στηρίζεται στη χρήση cookies, είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Σκοπός τη χρήσης της υπηρεσίας Google Analytics είναι η επεξεργασία δεδομένων με σκοπό τη βελτιστοποίηση της Ιστοσελίδας, όπως για παράδειγμα ποια σελίδα πρέπει να βελτιώσουμε και με ποιο τρόπο προκειμένου να είναι πιο εύχρηστη, αλλά και για τη διεξαγωγή ανάλυσης κόστους / οφέλους για την προβολή διαφημίσεων.

Τα cookies χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ορισμένων πληροφοριών, όπως η διεύθυνση IP ο χρόνος πρόσβασης, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης, η τοποθεσία από την οποία έλαβε η πρόσβαση και η συχνότητα των επισκέψεων της Ιστοσελίδας από τον επισκέπτη. Εφόσον χρησιμοποιείτε και άλλες υπηρεσίες της Google, είναι πιθανό τα δεδομένα αυτά να τυγχάνουν συνδυαστικής επεξεργασίας από τη Google για την κατάρτιση του προφίλ σας ως χρήστη με σκοπό την προβολή εξατομικευμένων διαφημίσεων. Δεν έχουμε καμία δυνατότητα ελέγχου και επιρροής σχετικά με τις μεθόδους και τις πολιτικές της Google σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας εκ μέρους της. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική επεξεργασίας των δεδομένων σας από τη Google στο πλαίσιο της υπηρεσίας Analytics εδώ. 

Σημαντική σημείωση: Τον Ιούλιο του 2020 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κήρυξε ανίσχυρη την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2016/1250 σχετικά με την επάρκεια της προστασίας που παρέχεται από την ασπίδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής Ευρωπαϊκής  Ένωσης – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (γνωστή ως Privacy Shield). Μέχρι την έκδοση της απόφασης αυτή, η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων προς τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η διαβίβαση στην περίπτωση της Google Analytics, βασιζόταν σε αυτή την απόφαση επάρκειας. Η επεξεργασία αυτή βασίζεται πλέον στις τυποποιημένες ρήτρες προστασίας δεδομένων της Google (άρθρο 46 Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων) και, επικουρικά, στη ρητή συγκατάθεσή σας, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 49 παρ. 1 στοιχείο α του ΓΚΠΔ., δεδομένης της απουσίας απόφασης επάρκειας. Περαιτέρω, ως υποκείμενα προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μεταδεδομένα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Google για την δημιουργία προφίλ και να διαβιβαστούν στους υπολογιστές της στις ΗΠΑ, όπου οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και αρχές εθνικής ασφάλειας μπορεί να ζητήσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο των ΗΠΑ. 

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας Google Analytics, η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τη δυνατότητα “Anonymize IP” που παρέχει η Google. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η διεύθυνση IP σας περιορίζεται από την Google και ανωνυμοποιείται κατά την πρόσβασή σας στην Ιστοσελίδα. Το εν λόγω μέτρο προκρίνεται από εποπτικές αρχές προστασίας δεδομένων της ΕΕ ως βέλτιστη πρακτική στο πλαίσιο των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για την προστασία των δεδομένων σας. 

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να αποκλείσετε συνολικά τη συλλογή δεδομένων σας μέσω Google Analytics, εγκαθιστώντας στο browser (φυλλομετρητή) σας το πρόσθετο (plug-in).

Δ. Πώς μπορείτε να ελέγχετε τα cookies μέσω browser

Διατηρείτε τη δυνατότητα να ρυθμίζετε την εγκατάσταση cookies ανά πάσα στιγμή μέσα από την εφαρμογή διαχείρισης της Ιστοσελίδα αλλά και τις ρυθμίσεις του browser (φυλλομετρητή) σας. Για να διαχειριστείτε και να απενεργοποιήσετε τα cookies, ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες ανά browser:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome

Safari

Opera

11. Αλλαγές στην πολιτική και ενημέρωση

Η παρούσα πολιτική μπορεί να τροποποιείται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Έχοντας ως οδηγό την αρχή της διαφάνειας, δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην πολιτική μας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πολιτική μας, καθώς η χρήση των υπηρεσιών μας συνεπάγεται την αποδοχή της εκ μέρους σας.

Δείτε όλα μας τα έργα —