/ Το έργο
/ Πληροφορίες

Η Cuba Room είναι μια σειρά καλλυντικών και προϊόντων ατομικής περιποίησης που βασίζεται σε μοναδικές φυσικές πρώτες ύλες της πλούσιας κρητικής γης.

Οι δημιουργοί της σειράς μας ζήτησαν να σχεδιάσουμε τις συσκευασίες των προϊόντων. Ο στόχος ήταν κάθε μία συσκευασία να υπηρετεί τον χαρακτήρα του brand, να τονίζει τη φυσική προέλευση των βασικών συστατικών του προϊόντος και να διαφοροποιεί το προϊόν από τον ανταγωνισμό με την πρώτη ματιά.

Αρχικά, σχεδιάσαμε μια σειρά από εικονογραφήσεις σε ελεύθερη φόρμα, μία για κάθε ιδιαίτερο συστατικό (κάνναβη, αγριοκρεμμύδα, αλόη, πιπεριά chili). Η ιδέα ήταν κάθε συσκευασία προϊόντος να κοσμείται από την εικονογράφηση του βασικού συστατικού του. Επιλέξαμε μια χρωματική παλέτα με έντονες σκούρες αποχρώσεις, εμπνευσμένη από την Κουβανέζικη αισθητική ως αναφορά στο brand name της σειράς. Τα χρώματα των συστατικών δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με το μαύρο φόντο, οι οποίες κάνουν το προϊόν να ξεχωρίζει.

Τέλος, επιμεληθήκαμε τη φωτογράφηση των συσκευασιών (art direction και styling). Δημιουργήσαμε ένα σκηνικό που λειτουργεί ως real-life αναλογία του σχεδιασμού της συσκευασίας: το βασικό συστατικό εμφανίζεται στη φυσική μορφή του σε μαύρο φόντο συνοδευόμενο από τυπικά στοιχεία της κρητικής φύσης (πέτρα, χώμα, ξύλο ελιάς). Στο επίκεντρο του σετ, βρίσκεται το προϊόν, το οποίο αναδεικνύεται μέσω του κατάλληλου φωτισμού.

BRANDING
PACKAGING DESIGN
ILLUSTRATION
ART DIRECTION
Molivi Design Studio-Cuba Room
Molivi Design Studio-Cuba Room

Επιλέξαμε μια χρωματική παλέτα με έντονες σκούρες αποχρώσεις, εμπνευσμένη από την Κουβανέζικη αισθητική.

Molivi Design Studio-Cuba Room-
Molivi Design Studio-Cuba Room-
Molivi Design Studio-Cuba Room