/ Το έργο
/ Πληροφορίες

Το Easy Cooking ήταν ένα πρόγραμμα Erasmus+ που είχε στόχο τη δημιουργία ενός προσβάσιμου οδηγού μαγειρικής για ανθρώπους με νοητική αναπηρία. Συντονιστής του προγράμματος ήταν το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την Ε.ΨΥ.ΜΕ., την Οργάνωση Γη και τους φορείς Fundació Ramon Noguera (Ισπανία), Orchardville (Αγγλία) και ARCIL (Πορτογαλία).

Οι άνθρωποι του ΕΕΑ Μαργαρίτα μας ζήτησαν να δημιουργήσουμε την οπτική ταυτότητα του project και να σχεδιάσουμε τον οδηγό μαγειρικής που ήταν και ο τελικός στόχος του προγράμματος.

Για το λογότυπο του Easy Cooking, αντλήσαμε έμπνευση από την ονομασία του προγράμματος. Συνδυάσαμε την εικόνα της κατσαρόλας, που είναι αναγνωρίσιμη και φέρνει στο νου μια μαγειρική φιλόξενη που απευθύνεται σε όλους, με την εικόνα ενός μαγικού ραβδιού που συμβολίζει τη γρήγορη και εύκολη απάντηση σε κάθε πρόβλημα. Για να τονίσουμε την χαρμόσυνη και αισιόδοξη φύση του έργου, επιλέξαμε ζωντανά χρώματα και απλή τυπογραφία χωρίς περιττά στοιχεία.

Στην συνέχεια, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του ΕΕΑ Μαργαρίτα, σχεδιάσαμε ένα βιβλίο με εύκολες και υγιεινές συνταγές, γραμμένες σε easy-to-read μορφή ώστε να είναι απόλυτα προσβάσιμες σε ανθρώπους με νοητική αναπηρία. Για να πετύχουμε τον αντικειμενικό σκοπό του έργου, εμπλουτίσαμε τα κείμενα με εικονίδια και εικονογραφήσεις που διευκολύνουν την κατανόηση των συνταγών και κάνουν την ανάγνωση απλή και ευχάριστη για όλους, ανεξαιρέτως.

«Μπορούμε να μοιραστούμε όλες τις καλές στιγμές της συνεργασίας μας με το molivi design studio και δεν θα ήταν ακόμα αρκετό για να περιγράψουμε την υψηλή ποιότητα της δουλειάς τους. Η εμπειρία και η φαντασία της ομάδας μας ενέπνευσε να ανακαλύψουμε το όραμα και τις αξίες που θέλαμε να αποδώσουμε στην εικόνα του Easy Cooking. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί τους!»

Τάκης Σιαμπάνης | Head of R&D, ΕΕΑ Μαργαρίτα

Σχεδιασμός λογοτύπου
Σχεδιασμός βιβλίου
Εικονογράφηση
Molivi Design Studio-Easy Cooking Book easy cooking ποδιά

Εμπλουτίσαμε τα easy-to-read κείμενα με εικαστικά που κάνουν την ανάγνωση απλή και ευχάριστη.

Molivi Design Studio-Easy Cooking Book easy cooking εξώφυλλο βιβλίου
Molivi Design Studio-Easy Cooking Book-easy cooking περιεχόμενα βιβλίου
Molivi Design Studio-Easy Cooking Book-easy cooking σαλόνια βιβλίου
Molivi Design Studio-Easy Cooking Book easy cooking εικονογράφηση
Molivi Design Studio-Easy Cooking Book easy cooking εικονογράφηση