/ Το έργο
/ Πληροφορίες

Το project Ηπειρώτικο Πρωινό γεννήθηκε μέσα από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου. Είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής σύμπραξης μεταξύ ειδικών από διάφορα γνωστικά πεδία με στόχο την ταχεία ανάδειξη του ηπειρώτικου τουρισμού μέσω της πλούσιας και διαχρονικής γαστρονομικής κουλτούρας του τόπου.

Οι εμπνευστές του project μας εμπιστεύτηκαν για την ανάπτυξη δύο σημαντικών πυλώνων του σχεδίου τους: του branding και της ιστοσελίδας του Ηπειρώτικου Πρωινού.

Η πρόκληση για εμάς ήταν διπλή. Αρχικά, έπρεπε να οικοδομήσουμε από το μηδέν ένα brand που ενσωματώνει την ψυχή της ηπειρώτικης γης και των ζωντανών παραδόσεών της. Κατόπιν, να σχεδιάσουμε ένα website που ισοδυναμεί με ένα απολαυστικό ψηφιακό ταξίδι σε όλη την Ήπειρο — στην ποικιλόμορφη γεωγραφία, τις συναρπαστικές ιστορίες και τις μοναδικές τοπικές γαστρονομίες της.

Η λύση που προτείναμε ήταν η δημιουργία μιας ξεχωριστής brand εμπειρίας που αποθεώνει τη γαστρονομική κληρονομιά της Ηπείρου με τον πιο σύγχρονο τρόπο: με στιλ, λειτουργικότητα και τον χρήστη στο επίκεντρό της.

Ξεκινήσαμε με ένα μίνιμαλ λογότυπο που συνενώνει δύο εμβληματικά στοιχεία της ιδιαίτερης ταυτότητας του τόπου: τα αγέρωχα πέτρινα τοξωτά γεφύρια και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Στη συνέχεια, δουλέψαμε πάνω στο website του Ηπειρώτικου Πρωινού εφαρμόζοντας μια σύγχρονη μεθοδολογία με έμφαση στη συνολική εμπειρία του επισκέπτη. Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό από την αρχιτεκτονική του site και τη δομή του περιεχομένου, το οποίο αναπτύχθηκε παράλληλα και σε συνεργασία με το web design για τη δημιουργία μιας αβίαστης και καθηλωτικής εμπειρίας πλοήγησης που εξυπηρετεί πλήρως τους στόχους του project.

Για το design της ιστοσελίδας, συνδυάσαμε επιβλητικές εικόνες, εμπνευσμένες από την Ήπειρο, και μια χρωματική παλέτα από γήινες, σκούρες αποχρώσεις. Θέλαμε η αισθητική μας πρόταση να μεταφέρει άμεσα τον επισκέπτη στην τραχιά ηπειρώτικη γη σε μια μακρινή εποχή, όταν οι Ηπειρώτες ξεκινούσαν τις γαστρονομικές τους διαδρομές τις σκοτεινές, κρύες ώρες πριν το χάραμα.

Ακολουθώντας το ύφος του λογότυπου, σχεδιάσαμε μίνιμαλ εικονίδια για τις μεγάλες κατηγορίες του παραδοσιακού συνταγολογίου της ιστοσελίδας.

Τέλος, φροντίσαμε το website του Ηπειρώτικου Πρωινού να λειτουργεί σωστά σε κάθε συσκευή, ώστε να προσφέρει την ίδια προσεγμένη εμπειρία σε κάθε χρήστη.

Branding
Web Design
UX Design
Illustration
Molivi Design Studio-Epirus Food

Ένα brand που αποθεώνει την Ήπειρο και τις γαστρονομικές παραδόσεις της με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Molivi Design Studio-Epirus Food
Molivi Design Studio-Epirus Food
Molivi Design Studio-Epirus Food
Molivi Design Studio-Epirus Food
Molivi Design Studio-Epirus Food
Molivi Design Studio-Epirus Food