/ Το έργο
/ Πληροφορίες

H ERIZA είναι μια οικογενειακή επιχείρηση τυποποίησης και διανομής βιολογικών τροφίμων και καλλυντικών. Τα προϊόντα της βασίζονται σε αγνές βιολογικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης, προέρχονται από πιστοποιημένους προμηθευτές και δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά ή άλλα χημικά πρόσθετα. 

Από εμάς ζητήθηκε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό brand για όλα αυτά τα προϊόντα, από την αρχή (ονοματοδοσία, λογότυπο, συσκευασίες κλπ.), με αφετηρία το πιο σημαντικό τους πλεονέκτημα: την αγνή, φυσική τους προέλευση.

Αρχικά, αναζητήσαμε το κατάλληλο brand name. Μετά από έρευνα, βαφτίσαμε το ολοκαίνουργιο brand ERIZA από τη λέξη «έρριζα» που σημαίνει κοντά στη ρίζα. Δηλαδή, με σεβασμό στην πηγή ζωής κάθε φυτού, αλλά και στις παραδόσεις μας και τον τόπο από τον οποίο προερχόμαστε. Είναι ένα όνομα που περικλείει τη φιλοσοφία του brand και, παράλληλα, τιμά τον πρωτογενή τομέα της χώρας και τους Έλληνες παραγωγούς που καλλιεργούν τόσα και τόσα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

Κατόπιν, σχεδιάσαμε το λογότυπο του brand. Επιλέξαμε μια τυπογραφική προσέγγιση, περικλείοντας το brand name μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο. Στόχος μας ήταν το λογότυπο να κυριαρχεί στην επιφάνεια της ετικέτας του κάθε προϊόντος και να λειτουργεί ως καθαρός συνδετικός κρίκος μεταξύ των διαφορετικών συσκευασιών, η αισθητική των οποίων διαφέρει ως προς τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία. 

Στις ετικέτες χρησιμοποιήσαμε κατά κύριο λόγο γήινες αποχρώσεις, εμπνευσμένες από το χώμα, την πέτρα, το φύλλο ελιάς κλπ. Τα διακοσμητικά μοτίβα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το περιεχόμενο της συσκευασίας (π.χ. πιπεριές jalapeno, ελιές). Για την υλοποίηση, επιλέξαμε ένα χαρτί με ματ όψη και σαγρέ υφή που αναδεικνύει τον γήινο χαρακτήρα του design, ενώ ταιριάζει απόλυτα στις οικολογικές καταβολές και τις αξίες του brand.

Ονοματολογία
Σχεδιασμός λογοτύπου
Σχεδιασμός συσκευασίας
Σχεδιασμός προωθητικών υλικών
Molivi Design Studio-ERIZA eriza βιολογικό jalapeño και πατέ ελιάς
Molivi Design Studio-ERIZA-eriza βιολογικές ελιές
Molivi Design Studio-ERIZA-eriza βιολογικές ελιές χαλκιδικής και πατέ

Επιλέξαμε ένα brand name που υποδηλώνει τον σεβασμό στις ρίζες και τις παραδόσεις μας.

Molivi Design Studio-ERIZA eriza βιολογικές ελιές, πατέ και jalapeno