/ Το έργο
/ Πληροφορίες

Η InCommOn είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε με στόχο την προώθηση της βιώσιμης και συμμετοχικής αστικής ανάπτυξης ως απάντηση στα προβλήματα των ελληνικών πόλεων. Το FoodTreasure είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια μείωσης και αξιοποίησης των οργανικών αποβλήτων που προέρχονται από υπολείμματα τροφών.

Οι άνθρωποι της InCommOn μας ζήτησαν να σχεδιάσουμε μια έντυπη έκδοση με πληροφορίες για την διαχείριση των οργανικών απορριμάτων και την κυκλική οικονομία, και ασκήσεις για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν ή να εκπαιδεύσουν τρίτους σε αυτά με βιωματικό τρόπο. Δηλαδή, έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το καινοτόμο συμμετοχικό πρόγραμμα FoodTreasure και την εφαρμογή του σε κοινότητες μαθητών ή πολιτών που θέλουν να κάνουν πράξη το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας: «Να σπαταλάς λίγα – Ν’ απολαμβάνεις πολλά».

Για να υλοποιήσουμε το όραμά τους, σχεδιάσαμε ένα βιβλίο που αποπνέει τη σοβαρότητα του όλου εγχειρήματος και λειτουργεί αποτελεσματικά ως διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Με καθαρή τυπογραφία και απλές εικόνες, το εγχειρίδιο του FoodTreasure κρατά τον αναγνώστη προσηλωμένο στην ουσία και ενθαρρύνει την αλληλεπίδρασή του με το περιεχόμενο (ενημερωτικό υλικό, βιωματικές ασκήσεις κλπ.). Μιας και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό μέσο, ακολουθήσαμε μια λιτή σχεδιαστική προσέγγιση εφαρμόζοντας τη διχρωμία πράσινο-μαύρο σε όλες τις εικονογραφήσεις και στο εξώφυλλο του βιβλίου.

“Το molivi design studio “ζωντανεύει” για εμάς όσα αποτυπώνουμε με λόγια! Σε πλήρη αρμονία με τη φιλοσοφία, τις αρχές και την αισθητική μας δίνει τα πιο ταιριαστά σχήματα και χρώματα στα έργα μας! Η συνεργασία μας εκτός από εξαιρετική είναι διαχρονικά υποστηρικτική αλλά και πολύ εκπαιδευτική για όλη την ομάδα μας!”

Μάρα Αγγελίδου | Γενική Συντονίστρια, InCommOn

Σχεδιασμός βιβλίου
Εικονογράφηση
Molivi Design Studio-FoodTreasure Education Book foodtreasure εικονογράφηση

Το βιβλίο μας καλεί τον αναγνώστη να γίνει ενεργός πολίτης και μέρος του FoodTreasure.

Molivi Design Studio-FoodTreasure Education Book-foodtreasure εξώφυλλο βιβλίου
Molivi Design Studio-FoodTreasure Education Book-foodtreasure σαλόνια βιβλίου
Molivi Design Studio-FoodTreasure Education Book foodtreasure εικονογράφηση