/ Το έργο
/ Πληροφορίες

Το Monakrivo είναι ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από πρώτης διαλογής καρπούς της κορωνέικης ποικιλίας που παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.

Οι παραγωγοί του μας ζήτησαν να δημιουργήσουμε ένα νέο brand για το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδό τους (ονομασία, λογότυπο, συσκευασία). Ο στόχος ήταν να κάνουμε το προϊόν να ξεχωρίσει στη διεθνή αγορά delicatessen τροφίμων μέσω αποτελεσματικού branding και packaging design.

Αρχικά, έπρεπε να βρούμε ένα όνομα που το διεθνές κοινό μπορεί να διαβάσει και να προφέρει εύκολα. Επιπλέον, το όνομα έπρεπε να διαφοροποιεί το προϊόν από τον ανταγωνισμό, να συνάδει με την τοποθέτησή του στην αγορά τροφίμων πολυτελείας και να ενσωματώνει τις ιδιαίτερες ιδιότητες του ενώ, ταυτόχρονα, αφηγείται μια δυνατή ιστορία.

Τελικά, καταλήξαμε στο όνομα «Monakrivo», μια πανέμορφη ελληνική λέξη με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος — για παράδειγμα, έτσι περιγράφει ένας γονιός το παιδί του. Κάτι που είναι μονάκριβο είναι ταυτόχρονα «μοναδικό, πολύτιμο και λατρεμένο». Το πιο κατάλληλο brand name για ένα προϊόν με μοναδικές καταβολές (το μονοπάτι από την Αρχαία Ηλεία προς την Αρχαία Ολυμπία στη Δυτική Πελοπόννησο), υφή και γεύση, πολύτιμο για την υψηλή διατροφική αξία του και λατρεμένο, τόσο για τους δημιουργούς του όσο και για τους καταναλωτές.

Για το λογότυπο, θέλαμε κάτι απλό και καλαίσθητο με τη δύναμη να αντέξει στο χρόνο. Κάτι που μοιάζει οικείο (το ελαιόλαδο βρίσκεται σε κάθε σπίτι) και, ταυτόχρονα, αποπνέει ένα ιδιαίτερο κύρος (το Monakrivo δεν είναι ένα συνηθισμένο ελαιόλαδο). Έτσι, σχεδιάσαμε μια απλή εικόνα ενός καρπού ανάμεσα σε δύο φύλλα ελιάς και την κλείσαμε σε έναν κύκλο (σαν μια σφραγίδα ποιότητας).

Για τις συσκευασίες για τα τρία διαφορετικά προϊόντα (Limnes, Afanoules και Bio) και τα δύο μεγέθη (250 και 500 ml) του brand, ακολουθήσαμε τη μίνιμαλ προσέγγιση του λογότυπου με μια επιπλέον δημιουργική πινελιά. Σε κάθε καράφα Monakrivo, τοποθετήσαμε στη μία πλευρά έναν μετρητή κατανάλωσης του περιεχομένου. Καθώς η στάθμη κατεβαίνει, ο καταναλωτής ενθαρρύνεται μέσω τυπωμένων μηνυμάτων να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, διατηρώντας τη διατροφή του πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που είναι και νόστιμο και υγιεινό.

Χαιρόμαστε πολύ, λοιπόν, που η συσκευασία του Monakrivo έλαβε «Έπαινο» στα Ελληνικά Βραβεία Design (ΕΒΓΕ), ενώ της έγινε ιδιαίτερη μνεία στο διεθνές περιοδικό Monocle και στα Best Packaging Design Awards by Design Rush.

Branding
Brand name
Logo design
Packaging design
Art direction
Molivi Design Studio-Monakrivo monakrivo greek extra virgin olive oil
Molivi Design Studio-Monakrivo-monakrivo olive harvest
Molivi Design Studio-Monakrivo-monakrivo packaging meter
Molivi Design Studio-Monakrivo monakrivo greek extra virgin olive oil

Κάτι που είναι μονάκριβο είναι ταυτόχρονα «μοναδικό, πολύτιμο και λατρεμένο».

Molivi Design Studio-Monakrivo-monakrivo olive harvest
Molivi Design Studio-Monakrivo-monakrivo box of bio premium
Molivi Design Studio-Monakrivo monakrivo tin packaging