/ Το έργο
/ Πληροφορίες

Η Συλλογή Πλούσσου είναι μια οικογενειακή οινοποιία με ιστορία που ξεπερνά τα 80 χρόνια. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση και εμπορία κρασιού και αποσταγμάτων είτε δικής της παραγωγής είτε σε συνεργασία με επιλεγμένους παραγωγούς από την Κρήτη, όπου βρίσκονται και οι δικοί της αμπελώνες.

Από εμάς ζητήθηκε να σχεδιάσουμε τις ετικέτες για μια σειρά τριών προϊόντων της εταιρείας Συλλογή Πλούσσου, ούζο, ρακή και μαστίχα, που κυκλοφορούν σε τρεις συσκευασίες των 50, 200 και 500ml.

Πριν καταλήξουμε στο κατάλληλο concept, εστιάσαμε σε ένα κοινό χαρακτηριστικό των τριών αποσταγμάτων: πρόκειται για ιδιαίτερα ποτά που φέρνουν στο νου καλοκαιρινές στιγμές σε τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα ή στην πλατεία ενός χωριού, με καλή παρέα και όμορφη διάθεση. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να προσεγγίσουμε το θέμα μας με τρόπο ανάλαφρο και δροσερό, με εύθυμες νότες και σχεδιασμό που τονίζει τον «παρεΐστικο» χαρακτήρα των προϊόντων και εξασφαλίζει την έντονη παρουσία τους στο τραπέζι της παρέας.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε τρία key visuals εμπνευσμένα από ζώα που εμφανίζονται συχνά στην ελληνική παράδοση: την κουκουβάγια για τη μαστίχα, το ψάρι για το ούζο και την κατσίκα για τη ρακή. Στις τρεις εικονογραφήσεις συμπεριλάβαμε και ένα κοινό στοιχείο: το γνωστό σε όλους χαμηλό κρασοπότηρο της ταβέρνας. Είναι μια εικόνα που συνδέει τις τρεις ετικέτες μεταξύ τους και, ταυτόχρονα, φέρνει στο νου τις παρεΐστικες στιγμές που ενέπνευσαν το concept μας.

Τέλος, κάθε key visual συμπληρώνεται με την απεικόνιση ενός από τα ιδιαίτερα συστατικά των τριών ποτών (μαστίχα, σταφύλι, γλυκάνισο) και ένα σύντομο motto, το οποίο δίνει τον θετικό, ανάλαφρο τόνο που διέπει ολόκληρο τον σχεδιασμό.

Σχεδιασμός λογοτύπου
Σχεδιασμός συσκευασίας
Εικονογράφηση
Molivi Design Studio-Συλλογή Πλούσσου συλλογή πλούσσου μαστίχα
Molivi Design Studio-Συλλογή Πλούσσου-συλλογή πλούσσου εικονογράφηση κουκουβάγια
Molivi Design Studio-Συλλογή Πλούσσου-συλλογή πλούσσου εικονογράφηση κατσίκα
Molivi Design Studio-Συλλογή Πλούσσου συλλογή πλούσσου ρακή

Εμπνευστήκαμε τις συσκευασίες των τριών ποτών από τον παρεΐστικο χαρακτήρα τους.

Molivi Design Studio-Συλλογή Πλούσσου-συλλογή πλούσσου εικονογράφηση ψάρι
Molivi Design Studio-Συλλογή Πλούσσου-συλλογή πλούσσου ούζο
Molivi Design Studio-Συλλογή Πλούσσου συλλογή πλούσσου τρεις συσκευασίες